Terug

18 leuke hondenfeiten die elke hondeneigenaar moet weten

Als je een nieuwe harige maatje in je leven hebt, is de kans groot dat je veel te horen krijgt over alles informatie als hondeneigenaar. Je hebt gehoord over puppyvoeding, puppy slaap, zindelijkheidstraining, dat ze tandjes krijgen, maar je kent waarschijnlijk nog niet al deze leuke, rare honden feiten. Niet alleen zijn deze geweldige feitjes goed om over te praten tijdens een feestje, maar ze zijn ook nuttig om meer te weten te komen over hoe je hond de wereld ervaart. Lees verder voor de gekste feiten over onze geliefde honden.

1. De neusafdruk van een hond is net zo uniek als een menselijke vingerafdruk

Net zoals mensen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van hun vingerafdrukken, kunnen neusprints van honden worden gebruikt om ze op unieke wijze te identificeren. Elke hoekneus heeft verschillende lijnen en patronen. De Canadese Kennel Club accepteert zelfs neusprints sinds 1938 als identiteitsbewijs.

2. Honden zweten door hun poten

Wees niet van plan om zweetbandjes te kopen voor je pup, omdat ze in feite zweten via hun voetzolen. Ze beginnen te ruiken, wanneer het zweet vast komt te zitten in de pels ertussen. Sommige eigenaren zeggen dat de voeten van hun honden naar maïs chips ruiken. Extra stinkende honden voeten? Probeer het poot haar een trim te geven, want het kan de situatie helpen.

3. De staart van je hond maakt deel uit van hun ruggengraat

Of het nu strak gekruld, lang en golvend is, of stom en schattig - de staart van een hond is eigenlijk een verlengstuk van hun ruggengraat.

4. Puppy's worden blind geboren!

In feite worden ze blind, doof en tandeloos geboren! Rond de tweede week zullen de oren van een puppy beginnen te openen en oogleden zullen beginnen te ontzeggen tussen tien en zestien dagen van het leven.

5. Honden ervaren geen schuld zoals wij

We hebben allemaal al die trieste puppy ogen gezien. Je weet wel, degenen die naar buiten komen als je je pup uitscheldt omdat ze de vuilniszak hebben opengescheurd of wat stiekem wat lekkers hebben gepakt. Nou blijkt dat die niet echt de schuldige ogen zijn, maar eerder een reactie op je toon - en of ze de misdaad wel of niet hebben gepleegd, je hond zal je diezelfde blik geven.

6. De reukzin van een hond is 1000 keer beter dan die van ons

Honden hebben een geweldig reukvermogen - dat weet iedereen. Maar wist je dat honden daadwerkelijk ziektes kunnen ruiken? In meerdere studies hebben honden kanker kunnen detecteren in adem- en urinemonsters, samen met een lage bloedsuikerspiegel. Ze kunnen ook de gevoelens van mensen ruiken, omdat ze veranderingen in je geur kunnen opvangen. Ze kunnen je transpiratie ruiken (als je nerveus bent) en ze kunnen detecteren wanneer hun mens angstig of bang is.

7. Honden zijn zo slim als een kind van 2 jaar oud

Verschillende studies hebben aangetoond dat de gemiddelde hond vergelijkbaar is met een 2-jarig kind als het gaat om taalontwikkeling en het begrijpen van woorden, signalen en gebaren.

8. Honden horen 4 keer zo ver als mensen

Zodra een gehoor van een hond volledig is ontwikkeld, kunnen ze ongeveer vier keer de afstand van een mens horen. Ze kunnen ook hogere tonen horen en ze hebben 18 of meer spieren in hun oren, terwijl mensen er maar zes hebben. Geen wonder dat sommige van hun oren zo groot zijn.

9. Honden kunnen echt in kleur zien

Je hebt waarschijnlijk allemaal gehoord dat honden alleen in zwart en wit zien - maar ze zien echt in kleur! Hun primaire kleurenspectrum bestaat grotendeels uit geel, violet, blauw, zwart, wit en grijs, dus zorg ervoor dat het huis van je pup helder en opgewekt blijft.

10. Honden kunnen rechts of links potig zijn

Hoewel bijna 90% van de mensen rechtshandig zijn, zijn honden gelijkmatiger verdeeld als het gaat om hun pootjes. Ongeveer een derde is voorstander van de rechterpoot, een derde van de linkervleugel en de rest kan beide kanten op.

 

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden