Terug

Een hond nemen: alles wat je moet weten

Ben je eindeloos aan het nadenken of je wel of niet een hond zou nemen? Droom je al om met je hond een mooie strandwandeling te maken of in de ochtend wakker te worden naast je dier? Misschien ben je er klaar voor om een hond mee naar huis te nemen, maar voordat je dit doet, laten we een paar basisvereisten, voorbereidingen en strategieën bespreken voor het vinden van een geweldige match tussen mens en hond.

De kosten van het zorgen voor een hond

Ten eerste, de minst leuke overweging om een hond mee naar huis te nemen is: geld. Volgens een recente onderzoek, kunnen de kosten van het krijgen van een hond enorm variëren en moeten deze worden afgewogen tegen de beschikbare financiële middelen. Dat gezegd hebbende, blijkt het te zijn dat de gemiddelde kosten van het verzorgen van een hond per maand €133 zijn.

Dit aantal is lager dan mijn echte levenservaring. Mijn familie heeft in 2010 een twee jaar oude labrador retriever geadopteerd. Het eerste jaar waren haar uitgaven ongeveer €4000 per jaar en het tweede jaar €2500. Ze heeft huid allergieën, wat betekent dat ze regelmatige naar de dierenarts moet en reguliere medicatie kosten moet betalen.

Je moet je levensstijl aanpassen

Als je van plan bent om een hond voor het eerst mee naar huis te nemen, gefeliciteerd! Of als het een tijdje is geweest dat je een hond hebt genomen, volgen hier een paar herinneringen.

Overweeg de tijd die een nieuw huisdier nodig heeft en een hele reeks andere aanpassingen van je levensstijl. Ga je weg voor het weekend? Je hebt misschien een hondenoppas of een internaat nodig. (Tip: we hebben jou gedekt! check: www.dedierenoppas.nl) Zin om te slapen? Je hond kan je nieuwe alarm voor de vroege ochtend gaan worden. Werk je voor lange uren buiten het huis? De blaas van je hond en / of aandacht die nodig is komt mogelijk niet in overeenstemming met je werkeisen. En als je er nog geen hebt, wil je misschien een echt goede stofzuiger kopen.

Je moet het juiste hondenras vinden

Bij het overwegen van het type hond dat je wilt hebben, kan het handig zijn om de meest voorkomende hondenrassen te kennen die te vinden zijn in opvangcentra of de locatie waar je je hond vandaan wilt halen.

Als het erop aan komt om een goede match te vinden, is het belangrijk om rekening te houden met je verwachtingen en de individuele behoeften van die hond. Misschien wil je wel een actieve partner. De hond kan veel sociale interactie nodig hebben. Misschien kun je niet veel ruimte bieden. De hond kan het niet goed doen met jonge kinderen of katten omgaan en zo zijn er nog veel meer aspecten.

Leeftijd is een overweging

De leeftijd van een hond kan een van de belangrijkste overwegingen zijn bij het zoeken naar je perfecte redding. Afhankelijk van het ras en de gezondheid van de hond, maak je klaar voor inzet! Honden kunnen vijftien tot twintig jaar leven. Terwijl puppies allemaal leuk en schattig zijn, vereisen ze ook veel training en de bereidheid om een schoen, kussen of favoriet erfstuk kwijt te raken aan degenen die puppy tanden ontwikkelen, om nog maar te zwijgen van de verloren slaap van de zorg van al die energie.

Puppy's zijn de gemakkelijkste leeftijd van de hond om een warm huis te vinden, maar als je kan,  neem dan een oudere hond in overweging. Zelfs honden vanaf twee jaar hebben veel meer behoefte aan een adoptie adres.

Ben je er klaar voor? Ga je nieuwe vriend halen!

Wanneer je aankomt bij het asiel, krijg je de kans om kennis te maken met de hond of honden waarin je bent geïnteresseerd.  Houd er rekening mee dat honden over het algemeen niet zelf in de opvangomgeving zijn. Als de hond in een pleeggezin is geweest, kun je mogelijk het pleeggezin vragen naar de persoonlijkheid van de hond. Een open geest houden bij het ontmoeten van honden kan leiden tot een spannende match - je perfecte ras-hond is misschien niet de hond die je verwachtte. Een hond is iets heel bijzonders, dus geniet ervan als dierenvriend en zorg goed voor hem of haar.

 

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden