Terug

Honden-zonnebril, de trend van nu, van praktisch tot modieus

De zomer is perfect om zonnige dagen buiten met je honden door te brengen. Maar maak je je soms niet zorgen over de ogen van je hond? Ik draag tenslotte altijd een zonnebril om mijn ogen te beschermen. Hebben mijn honden ook een zonnebril nodig?

Het blijkt dat hondenzonnebrillen huisdieren beschermen tegen veel meer dan de zon. Oogbescherming beschermt de hond tegen zon, stof, vuil en andere irriterende stoffen. Bovendien zien ze er schattig uit.

Van veiligheidsbrillen tot retro tinten, hondenzonnebrillen zijn er in vele stijlen. Lees verder om alles te leren over waarom je hond misschien een zonnebril nodig heeft en hoe jij het juiste paar kunt kiezen.

Waarom heeft je hond een zonnebril nodig?

Volgens dierenartsen, beschermt een zonnebril of oog-bescherming tegen verwonding en blootstelling aan de zon. Hoewel de wetenschap erop uit is of UV-stralen honden op dezelfde manier beïnvloeden als mensen, weten we dat fel zonlicht de ogen van honden kan irriteren. Hondenzonnebrillen kunnen het comfort en het zicht van je hond in heldere omstandigheden vergroten.

Een zonnebril beschermt tevens ook de ogen van je hond tegen wind, vuil, takken, water en andere mogelijke irriterende stoffen die in de lucht hangen. Hier zijn enkele situaties en activiteiten waarbij je hond mogelijk oogbescherming nodig heeft:

  • Auto-, motor- of boottochten

  • Op het strand, wanneer je hond zand in hun ogen kan schoppen

  • In winderige omstandigheden waar grote windvlagen hun ogen kunnen irriteren

  • Joggen en hardlopen langs drukke wegen met je hond of op open, zonnige plaatsen

  • Op zonnige dagen, of op plaatsen waar de zon weerkaatst op oppervlakken, waardoor extra heldere omstandigheden worden gecreëerd

  • Waden in meren, rivieren of reservoirs waar vies water in hun ogen kan spatten

Kortom, honden-brillen of zonnebrillen kunnen een goed idee zijn in elke situatie waarin de ogen van je hond worden blootgesteld aan de elementen, zie hier waar je de beste hondenzonnebril kan kopen voor 2018: https://www.petsonline.nl/nl/hond/hondenzonnebrillen/


 

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden