Terug

Hondenras de Beagle

Zacht, lief, constant aan het snuffelen om iets lekkers te eten, dat is een beagle! Deze populaire jachthond is goedaardig, gezond en geweldig met kinderen. Of je er nu een hebt of niet, je hebt misschien gehoord van het legendarische vermogen van de beagle om alles te vinden en te eten dat goed ruikt (voor hen tenminste). In dit artikel vertellen wij je over de Beagle het juiste ras is dat bij jou past.

Raskenmerken van de Beagle

  • Herkomst: Engeland

  • Maat: Klein

  • Hou oud kan een Beagle worden?: 10-15 jaar

  • Energielevel: hoog 

  • Rasgroep: hond

Ras Uiterlijk van de Beagle

Beagle-honden lijken qua uiterlijk op een foxhound. Ze zijn kleiner, maar met dezelfde zachte slappe oren, sterke kaak, kort haar en driekleurige vacht. De meeste beagles zijn driekleurig, met witte en zwarte en lichtgrijze of bruine vlekken. Sommige zijn echter twee kleuren, met vlekken bruin, wit, geel, rood en meer. Wat de verzorging betreft, zullen de meeste beagle-ouders merken dat deze hond gemakkelijk te verzorgen is. Net als andere honden met een dubbele vacht werpen beagles hun ondervacht een of twee keer per jaar af, maar voor de korte vacht van een beagle zou wekelijks poetsen als onderhoud voldoende moeten zijn. Je hebt misschien gehoord van de "beagle-geur", en hoewel beagle-eigenaren eraan wennen, zullen mensen die nieuw zijn bij beagles het een sterke geur vinden. Baden helpt, maar geneest het niet helemaal. Maar wie is nou niet gek op de Beagle. 

Persoonlijkheid van de Beagle

Beagle honden zijn beroemd zachtaardig en goed gehumeurd, en hoewel ze voorzichtig kunnen zijn met vreemden, hebben ze de neiging snel op te wennen. Beagles zijn ook prikkelbaar, wat betekent dat ze geneigd zijn om te huilen en te blaffen als er iets niet klopt, wat zorgt voor een goede waakhond.

Ideale omgeving voor een Beagle

Beagles zijn energieke honden gebouwd voor lange jacht expedities. Dit betekent dat of je nu in een appartement of op een boerderij woont, dagelijks moet bewegen, bij voorkeur in de vorm van lange wandelingen. Een tip is om rond te kijken in je tuin om te zien of er manieren zijn waarop je hond naar buiten kan sluipen. Dit om verleidelijke geur en ontsnappingsroutes te blokkeren. Beagle-honden zijn betrouwbaar en zachtaardig met kinderen, dus ze zijn geweldige familiehonden. Ze kunnen ook goed overweg met andere huisdieren, waaronder katten.

De juiste mens voor een Beagle

De ideale beagle-eigenaar is actief en klaar om te voldoen aan de dagelijkse trainingsbehoeften van hun huisdier. Ze hebben ook voldoende tijd voor hun huisdier. Beagles zijn vatbaar voor verlatingsangst en vernietigen soms dingen als je te lang weggaat. De juiste persoon geeft een Beagle dus veel aandacht en gaat vaak met hem of haar wandelen.

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden