Terug

houdt mijn kat van me?

We horen vaak genoeg: katten zijn afstandelijk. Katten tonen geen genegenheid. Katten houden niet van je zoals honden doen. Nou, een van die uitspraken is waar: katten laten liefde niet zien zoals honden dat doen. Dat komt omdat katten een andere soort zijn en ze hebben hun eigen unieke manier van communiceren. Maar als je je ooit afgevraagd hebt "heeft mijn kat van mij gehouden?" Dan zul je blij zijn te weten dat er zeker tekenen zijn waar je dit aan kunt herkennen. Katten hebben zelfs veel affectie op hun eigen, katachtige manier. Soms is het moeilijk voor mensen om te herkennen op welke manieren katten affectie tonen. Lees verder voor de acht tekens die je kat doet om aan te geven dat hij echt, echt van je houdt.

Spinnen

Katten spinnen als ze diep ontspannen en tevreden zijn. Maar ze spinnen ook naar zelfmedelijden of als reactie op angst of pijn. Dus hoe kun je zien of het spinnen van je kat een teken van liefde is? Overweeg de context.

Als je kat tegen je aanrijdt en 's morgens door dendert, is dat een teken van hun diepe gehechtheid en troost. Voor veel katten is spinnen synoniem aan ik hou van je.
 

Langzaam knipperen

Voor katten is het sluiten van hun ogen in de aanwezigheid van een ander dier of mens een enorm teken van vertrouwen. Er kan immers alles gebeuren als hun ogen gesloten zijn! Wanneer jouw kat naar je staart en langzaam knippert, of hun ogen sluit wanneer je ze aait, vertellen ze je dat ze je volledig vertrouwen. En vertrouwen is een fundamenteel aspect van liefde.

Hun buik laten zien

Over vertrouwen gesproken: rolt je kat vaak en laat hij je zijn buik zien? Dat is een belangrijke aanwijzing dat ze ontspannen en gelukkig zijn in jouw aanwezigheid. De zachte, pluizige buik van jouw kat is een van de kwetsbaarste plekken. Als ze graag willen dat je op hun buikje gaat wrijven, laten ze je zien hoeveel ze erom geven.

Natuurlijk laten sommige katten hun buik zien, maar laten ze hun buik niet aaien. jij kent je kat het beste. Als de klauwen naar buiten komen als je hun buik aanraakt, waardeer het dan gewoon van veraf.

Likken

Mijn kat likt 's ochtends mijn wenkbrauwen. Het is raar, maar ik beschouw het als een katachtig teken van genegenheid. Immers, katten verzorgen degenen waar ze van houden! Het is een manier om hun geur te vermengen met die van jou, en dit is een compliment.

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden