Terug

Je huisdier verzekeren, is dit nodig?

Volgens statistieken verzameld door Canine Journal, kan één op de drie huisdieren elk jaar dringend een dierenarts nodig hebben. En zoals we allemaal weten, is dierenverzorging niet goedkoop! Natuurlijk is het de moeite waard om voor onze beste vrienden te zorgen, maar voor sommige huisdiereigenaren kan de financiële drempel voor een dringend bezoek aan de dierenarts het lastig maken. Als je je aanmeldt voor een huisdierenverzekering, kun je juist die kosten weer compenseren, want je kunt tot 90% besparen op de rekeningen van dierenartsen.

Als je je aanmeldt voor een huisdierenverzekering terwijl je huisdier jong is, kun je uitsluitingen zoals reeds bestaande aandoeningen voorkomen. Terwijl veel mensen denken dat huisdieren pas op oudere leeftijd met gezondheidsproblemen kampen, zijn jongere huisdieren verre van onoverwinnelijk en bevinden ze zich vaak in een gevaarlijke hoek.

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering wordt steeds populairder. Het is vergelijkbaar met een ziektekostenverzekering in de zin dat het onverwachte ongelukken en ziektes dekt (zoals wanneer de hond iets eet wat hij niet zou moeten of de kat de diagnose diabetes heeft). Sommige plannen hebben ook betrekking op routinezorg voor dierenartsen. Dus hoe weet je of het geschikt is voor jou en je huisdier - en welk plan moet u kiezen? Onze partner Petplan kan je hierbij helpen.

Hoe werkt een huisdierenverzekering?

In de praktijk werkt het hebben van een huisdierenverzekering als volgt:

  • Je betaalt een maandelijkse vergoeding of premie voor dekking

  • Breng je hond naar behoefte naar de dierenarts en betaal de rekening vooraf

  • Verzend bonnetjes (een claim) naar uw verzekeringsmaatschappij

  • De verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten

  • Met huisdierenverzekering, is de terminologie vergelijkbaar met een andere verzekering.
     

Als je een hondenoppas, kattenoppas of oppas voor een ander huisdier hebt, is het zeer verstandig om een verzekering af te sluiten. Zo weet je dat als er iets gebeurd, de dierenverzekeraar alles voor je dekt.

 

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden