Wij zijn een samenwerking gestart met het grootste dierenoppas platform ter wereld genaamd Rover waar je meer dan 100.000 dierenoppassers kan vinden. Je word daarom nu doorgeleid naar Rover.com om een dierenoppas te vinden of te worden.

Terug

Kan mijn hond ham eten?

Ham is niet gevaarlijk voor honden, maar het biedt ook geen optimale voedingswaarde voor hen. Het bevat veel vet en natrium, wat in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn voor honden, maar een paar hapjes als een zeldzame traktatie mag je hond niet schaden.

Het kan, maar het is niet slim. Houd er rekening mee dat sommige honden gevoelig zijn voor vette voedingsmiddelen. Als je hond braakt na het eten van ham, bel dan onmiddellijk je dierenarts en voorkom ham in de toekomst. Geef de botten niet. Wanneer ze worden gekookt, verzachten ze en versplinteren ze gemakkelijk wanneer honden erop kauwen. De splinters kunnen honden doen stikken of hun mond, keel of ingewanden laten scheuren of blokkades in hun darmen veroorzaken. Rauwe ham-botten kunnen tevens salmonella en andere bacteriën bevatten die schadelijk zijn voor honden. Als je hond ham eet en tekenen van obstipatie heeft of ziek lijkt, bel dan onmiddellijk je dierenarts. Ons advies, geef je honden geen ham.

Relevante artikelen

ddo=rover

De Dierenopppas is nu Rover. Je wordt nu doorgeleid naar Rover.com waar je de perfecte hondenoppas of kattenoppas kan vinden of worden.