Terug

Kunnen honden kaas eten?

Kunnen honden kaas eten? Onze honden zouden natuurlijk reuze enthousiast zijn en ja antwoorden. En hoewel kaas niet giftig is voor honden, is het ook niet 100 procent goed voor je hond. Wie houdt er niet van een lekker stukje kaas? Wij in ieder geval wel! Maar betekent dit dat het ook goed is voor je pitbull, Chihuahua of ander hondenras? Het hangt van een paar factoren af.

Lactose-intolerantie bij honden.

Net als mensen zijn sommige honden niet in staat lactose te verteren, een suiker die in zuivel wordt aangetroffen. Net als mensen kan lactose-intolerantie bij honden zeer mild of ernstig zijn. Vertrouw ons, als je hond zuivel niet kan tolereren, dan weet je dat. Als je nog nooit hondenmelk of kaas hebt gegeven aan je hond, moet je extra voorzichtig zijn. Test eerst met een kleine hoeveelheid kaas, anders wordt je geconfronteerd met een zeer erge maagpijn van de buik van je hond, wat, geloof ons, niemand wil behandelen.

 

Als je hond tekenen begint te vertonen dat deze een allergische reactie vertonen, stop dan met het voeren van zuivelproducten totdat je kunt vaststellen of het echt de kaas was die de reactie veroorzaakte. Een consultatie met je dierenarts kan ook worden uitgevoerd om gevaarlijke reacties te voorkomen.

Kan mijn hond Cheddar-kaas eten? Mozzarella?

Oudere kazen zoals Cheddar, Parmezaanse kaas en Zwitsers bevatten heel weinig lactose en daarom zou het niet zoveel maagklachten moeten veroorzaken als, bijvoorbeeld, volvette mozzarella. Het is echt afhankelijk van je hond en hoeveel kaas je hem de hele dag door geeft. Als je merkt dat je hond gas heeft nadat je hem kaas hebt gegeven (geloof ons, je weet het), wil je misschien een alternatief vinden. Als je merkt dat het alleen gebeurde nadat ze die heerlijke cheesecake aten die je op het aanrecht hebt achtergelaten, kan het best ok zijn om een klein stukje cheddar of andere kaas met laag lactose te testen.

Hoe zit het met cottage cheese ofwel kwark?

Kwark is gefermenteerd en kan worden beschouwd als een lager lactose voedsel. (Hoewel het vaak wordt gemengd met extra melkproducten, dus let op het etiket van het soort dat je koopt.) De neutrale smaak maakt het een ideaal voedsel voor honden die een zieke maag hebben. Bovendien bevat het veel calcium en eiwitten. Het bevat ook veel vet en calorieën, dus deel spaarzaam of vermijd het delen van cottage of elke soort kaas als je hond extra kilo's bij zich heeft.

De meeste honden eten kaas. Is het verstandig?

Hoewel kaas een gezonde, eiwit verpakte traktatie kan zijn met vitamines van vitamine A, B-complex en essentiële vetzuren, kan het een calorische portie bevatten. Vermijd overvoeding en probeer traktaties te variëren. Dingen die over het algemeen veilig zijn voor honden, zijn kwark en yoghurt. Ondanks de trieste geef mij-ogen van je hond, weet je zeker wat het beste is. Nogmaals, vergeet niet te bevestigen dat je hond zelfs kleine hoeveelheden zuivel kan verwerken.

 

 

 

 

 

 

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden