Terug

Wat heeft je huisdier nodig als het warm wordt?

Honden en katten kunnen hun warmte alleen kwijt via hun voetzolen of door te hijgen. Als de temperaturen stijgen heeft je huisdier dus wat extra zorg nodig. Wij geven je drie tips om oververhitting bij je hond of kat te voorkomen.

1 Zorg voor voldoende water

Op warme dagen is het extra belangrijk voor je huisdier om goed te drinken. Vers water zet aan tot drinken, dus ververs het water van je hond of kat vaker als het warm weer is. Als je dier slecht drinkt, kun je wat water door zijn voeding mengen en op meerdere plekken in en om het huis waterbakken neerzetten. Hoe vaker een hond of kat een waterbak tegenkomt, des te vaker hij zal drinken. Zijn jij en je hond veel buiten de deur? Leg dan standaard een fles water in de auto. Een dichte fles mineraalwater blijft langer houdbaar dan kraanwater en zorgt ervoor dat je altijd een slokje voor je hond achter de hand hebt.

2 Creëer een koele plek

Veel katten en honden liggen graag in de zon, maar bij warmere temperaturen is het beter om in de schaduw te blijven. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken voor je huisdier. Houd ramen en deuren in huis dicht en eventuele luiken gesloten om de warmte buiten de deur te houden. Buitenshuis kun je een parasol opzetten of een laken spannen, zodat het dier uit de zon kan blijven. Blijft je hond of kat toch in de zon liggen? Spoor hem dan aan om te verplaatsen.

3 Neem op tijd rust

Zorg dat je huisdier het rustig aan doet. Stel wandelen of fietsen met je hond even uit tot het wat koeler is en pas de lengte van de route aan. Zo voorkom je niet alleen overmatige inspanning, maar ook dat je hond zijn voetzolen brandt aan het asfalt, tegels of zand. Stimuleer spelen niet en probeer je hond of kat wat te remmen als deze op warme dagen veel activiteit vertoont. Ook dieren luisteren niet altijd goed naar hun lichaam. Houd je hond van zwemmen? Laat hem dit alleen doen als hij daarna de schaduw in kan en houd er rekening mee dat dieren ook in het water oververhit kunnen raken.

Oververhit?

Gaat je hond of kat hijgen, kwijlen of braken, of vertoont deze suf of juist onrustig gedrag? Verplaats het dier dan naar een schaduwrijke plek en geef het water op kamertemperatuur. Neem contact op met een dierenarts voor verder advies.

Heb je meer vragen over de verzorging van je huisdier in de zomerperiode? Het Prins CareTeam staat voor je klaar! Bel 0318-524245 of mail naar advies@prinspetfoods.nl.

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden