Terug

Wat Is Clean Eating voor honden?

Clean Eating is een trend in online wellness-communities. Voor mensen gaat het om het eten van gezond, echt voedsel dat minimaal is verwerkt. Maar kan dit soort voedsel ook voor honden worden gemaakt?

Honden zijn natuurlijk geen mensen. Ze hebben verschillende voedingsbehoeften en zijn niet zelfbewust over hun gewicht! Dat is waar ouders van huisdieren bij ingrijpen. We weten dat een gezond, uitgebalanceerd dieet een groot deel is van de kwaliteit van leven van onze honden.

Het definiëren van 'clean eating' voor honden

Als het gaat om Clean Eating voor honden, blijf dan bij de oorspronkelijke definitie van het begrip: volledig, echt, identificeerbaar voedsel. Met andere woorden, geen rotzooi! Deze algemene richtlijnen voor gezonde hondenvoeding sluiten hierbij goed aan:

 • Single-source, herkenbare eiwitten

 • Goede groenten en fruit

 • Volkoren

 • Menselijk opgevoed of volwassen

 • Geen vulstoffen; d.w.z. geen maïs of andere qua voedingswaarde onbetekenende vulstoffen die voedsel opvullen

 • Noodzakelijke voedingsstoffen zoals Omega-3 vetzuren en Glucosamine

Nu zou je kunnen kijken hoe je thuis je eigen hondenvoer kunt maken. En een manier om Clean Eating in het dieet van je hond te introduceren, is door hun dieet aan te vullen met hele voedingsmiddelen. Maar gelukkig kun je tegenwoordig een groot, hoogwaardig bereid hondenvoer vinden in winkels en online. Kijk maar eens op https://shop.prinspetfoods.nl/.

Hondenvoer-ingrediënten begrijpen

Een geweldig hondenvoer begint met geweldige ingrediënten. Het ideale voedsel voor honden is rijk aan eiwitten, bevat minder koolhydraten en bevat een matige hoeveelheid vet. Je moet er zeker van zijn dat elk voedsel dat je aan je hond geeft voldoet aan de voedingsnormen die zijn vastgesteld door de FEDIAF, in de FEDIAF normen staat voor elke voedingsstof aangegeven wat de minimale hoeveelheid is die er in het voer moet zitten. Gelukkig is die informatie gemakkelijk zichtbaar op het etiket. Daarnaast is geweldig hondenvoer vrij van rommel en bevat een grote hoeveelheid eiwitbronnen.

Whole food voor honden

Volgens expert in huisdiervoeding Dr. Gary Richter, DVM, auteur van de Ultimate Pet Health Guide en lid van Rover's Dog People Panel, "is het enige wat je kunt doen om je hond gelukkig en gezond te houden, hen optimale voeding te bieden. 

Whole food voor honden zijn wat ze klinken: onverwerkt en ongewijzigd hondenvoer. Dat betekent niet noodzakelijk dat het niet gekookt is. Sommige ingrediënten worden gekookt om het gemakkelijker te verteren. Groenten, fruit en echt vlees zijn het beste voor uw hond. De eerste stap met huisdiervoer is om de ingrediënten natuurlijk te houden`, zonder andere stoffen. Er mogen nooit kunstmatige ingrediënten / bewaarmiddelen worden gebruikt.

Naast het kiezen van geprepareerde hondenvoeding met echte, herkenbare ingrediënten, kun je altijd de maaltijd van je hond aanvullen met hele, onverwerkte voedingsmiddelen. Deze kunnen aan het ontbijt worden toegevoegd, tussen de maaltijden worden gegeven of als lekkernij uit je eigen snackkast worden gehaald.

Over het algemeen zijn verse groenten en fruit de "schoonste" voedsel traktaties voor honden. Ze bevatten weinig calorieën en bevatten belangrijke voedingsstoffen en vezels. Zorg ervoor dat uien, druiven, macadamia-noten en andere gevaarlijke voedingsmiddelen voor honden worden vermeden!

Whole food voor honden, welke soorten?

 • Bosbessen

 • Wortels

 • Appels

 • Pompoen

 • Zoete aardappel

 • Spinazie

Je kunt hun dieet ook aanvullen met gezonde oliën, zoals visolie. Clean eating voor honden is niks minder dan het volgen van strikte richtlijnen voor het eten van gezond hondenvoedsel en het kiezen van geschikt, gezond voedsel voor onze trouwe viervoeters. Bij het overslaan van junkfood draait het allemaal om liefde - het zorgt ervoor dat je hond een langer, gelukkiger, meer speels leven aan je zijde heeft. En er is niets beter dan dat.

Relevante artikelen

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden