Veel gestelde vragen

Heb jij een vraag die hier niet bij staat? Stuur ons dan een bericht via de contact pagina.

Hoe kan ik mij aanmelden bij de dierenoppas?

Klik op aanmelden en maak een keuze tussen "Aanmelden als dierenoppas" of "Aanmelden als diereneigenaar". Vervolgens vul je je gegevens in en waar je naar op zoek bent. Na invullen van de gegevens ben je aangemeld en ontvang je je inloggegevens Je kunt dan met deze gegevens inloggen en direct zoeken naar een dierenoppas of oppasadres.

Zijn mijn gegevens die ik invul veilig?

Ja, je gegevens zijn geheel veilig en zullen niet worden verstrekt aan derden. Daarnaast zijn je gegevens alleen beschikbaar voor gebruikers die betaald hebben en gebruikmaken van dit platform van dierenliefhebbers.

Hoe komt men met mij in contact?

Als dierenoppasser of diereneigenaar heb je een profiel, dat bekeken kan worden door diereneigenaren en dierenoppassers. Zodra je op de profielpagina van een dierenoppas of diereneigenaar komt, kun je direct een bericht sturen. (Binnenkort zal er ook een berichtensysteem aanwezig zijn, zodat je meteen via de site kan communiceren en favoriete adressen kan opslaan.)

Kan ik een dierenoppas of -eigenaar vinden in mijn omgeving?

Jazeker! Dat kan. Door op het vergrootglas rechtsboven, die te vinden is op elke pagina te klikken en vervolgens je postcode in te vullen, of te filteren op de overzichtspagina van alle dierenoppassers en -eigenaren. Daarnaast kun je ook binnen een bepaalde straal zoeken rond jouw woonplaats. Op deze manier kun je dichtbij een leuk huisdier vinden om op te passen of een betrouwbare dierenoppas die je dier kan verzorgen. 

Kan ik bericht krijgen als er een dierenoppas/eigenaar in de buurt zich aanmeld?

Ja, dit is mogelijk. Het is een optie, die je zelf kunt aanvinken tijdens het aanmeldproces en op je persoonlijke profielpagina. Je kunt deze optie beheren onder "mijn account", nadat je bent ingelogd.

Wat kost het om aan te melden bij dedierenoppas.nl?

Wij vragen voor het aanmelden een bijdrage van € 3,97 per maand. Deze prijs kan variëren tijdens actieperiodes, maar zal nooit hoger zijn dan € 3,97 per maand. Mocht je jezelf aanmelden voor een geheel jaar, dan zullen de eerste twee maanden gratis zijn en betaal je een bedrag van € 9,70 per jaar.

Hoe maak ik een afspraak?

Als dierenoppasser of -eigenaar kan je een bericht sturen om een afspraak in te plannen. Op de profielpagina van de oppasser of diereneigenaar kun je direct een afspraak inplannen, door op de knop “afspraak inplannen” te klikken. Vervolgens verschijnt er een agenda en kun je zien wanneer de dierenoppas of -eigenaar beschikbaar is. Op het moment dat je een tijd en datum hebt gekozen, krijgt de dierenoppasser of -eigenaar hiervan een bericht. Hij of zij kan dan de afspraak bevestigen en jullie krijgen hier dan ook allebei een melding van. 

Hoe weet ik dat mijn dierenoppas betrouwbaar is?

Neem de volgende stappen door voordat je contact opneemt met je dierenoppas. Dit proces helpt om te weten of je dierenoppas betrouwbaar is.

 
 • Stap 1:

  Selecteer een paar dierenoppassers waarvan jij het gevoel hebt dat er een goede klik ontstaat. (gebruikelijk 3)

 • Stap 2:

  Maak een afspraak met de geselecteerde dierenoppassers en neem eventueel je dier mee. Je kunt de afspraak bij je thuis houden maar natuurlijk ook ergens anders, bijvoorbeeld in een café of park.

 • Stap 3:

  Als je het idee hebt dat het klikt tussen jou, je huisdier en de dierenoppas, vraag je de dierenoppas om referenties (bijvoorbeeld de ouders of een familielid).

 • Stap 4:

  Tenslotte neem je samen het betrouwbaarheidsformulier door en beslis je of deze dierenoppas je huisdier gaat verzorgen als er een goede klik tot stand is gekomen.

Meer over deze dierenliefhebber?

Extra gegevens van deze persoon zijn alleen beschikbaar als je een acccount hebt en ingelogd bent.

Inloggen
Nog geen account?

Je kan al lid worden vanaf € 0,97 /mnd.

Aanmelden